Νικόλαος Πιτσούλης, Πρόεδρος Εκπαιδευτικού Οργανισμού ΔΗΜΗΤΡΑ
Ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος του Οργανισμού ΔΗΜΗΤΡΑ Εκπαιδευτική Συμβουλευτική Α.Ε. και επίσημος εκπρόσωπος της εταιρίας σε επιτροπές της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε θέματα Επαγγελματικής Κατάρτισης και Ανάπτυξης Ανθρωπίνων Πόρων.
Διαθέτει 35ετή εμπειρία στον σχεδιασμό, την ανάπτυξη και τη διαχείριση προγραμμάτων επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης καθώς και ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό που απευθύνονται σε εργοδότες, εργαζόμενους, άνεργους και ομάδες που κινδυνεύουν από κοινωνικό αποκλεισμό, καθώς και στην ανάπτυξη εκπαιδευτικών καινοτόμων και συμμετοχικών εργαλείων και μεθοδολογιών, σχεδιασμό προγραμμάτων σπουδών και εκπαιδευτικού υλικού, ανάλυση εκπαιδευτικών αναγκών, διαχείριση έργων καθώς και καθοδήγηση και mentoring στον τομέα του του ψηφιακού μετασχηματισμού.
Έχει συμμετάσχει σε πολλά ευρωπαϊκά και εθνικά προγράμματα σχετικά με τον ψηφιακό μετασχηματισμό, καθώς και με την τεχνολογική ανάπτυξη των φορέων και επιχειρήσεων για την τουριστική ανάπτυξη, τον αειφόρο τουρισμό, τον ιατρικό τουρισμό, την ανάπτυξη έξυπνων τουριστικών προορισμών.
Έχει συμμετάσχει στη σύνταξη και υλοποίηση ευρωπαϊκών πρωτοβουλιών που αφορούν στην εφαρμογή της τεχνολογίας για την προώθηση της τοπικής και περιφερειακής ανάπτυξης.
Δημήτρης Δεληγιάννης, Αντιδήμαρχος Διοίκησης, Παιδείας & Διά βίου Μάθησης Δήμου Λαρισαίων, μέλος Σ.Ε.Π., ΕΑΠ
Ο Δρ Δημήτρης Δεληγιάννης γεννήθηκε στη Λάρισα. Έχει σπουδάσει Ελληνική γλώσσα και Λογοτεχνία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και Νομική στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο. Οι μεταπτυχιακές του σπουδές είναι στον Κοινωνικό Προγραμματισμό και στην Οργάνωση και Διαχείριση στην Εκπαίδευση. Του απονεμήθηκε το διδακτορικό του δίπλωμα από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο στον τομέα της εκπαίδευσης ενηλίκων με έμφαση στη μετασχηματιστική μάθηση, ιδιαίτερα στις ευπαθείς ομάδες.
Σήμερα είναι καθηγητής-σύμβουλος στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Εργάζεται επίσης ως εκπαιδευτής εκπαιδευτών ενηλίκων σε πολλαπλά προγράμματα με έμφαση στην εκπαίδευση για ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Έχει δημοσιεύσει πολλά σχετικά άρθρα σε βιβλία και επιστημονικά περιοδικά.
Από το 2019 είναι Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας. Είναι υπεύθυνος για την υλοποίηση τοπικών και διεθνών δράσεων στον τομέα της «Εκπαίδευσης πολιτών» από τότε που εξελέγη και διορίστηκε από το παγκόσμιο δίκτυο «Πόλη που Μαθαίνει» της UNESCO ως η συντονιστική πόλη στον τομέα για τα έτη 2020-2021. Το 2020 ξεκίνησε την πρωτοβουλία του «Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας» με σκοπό την ενίσχυση των τοπικών πολιτικών θεσμών της συμμετοχικής δημοκρατίας και την προώθηση της ενεργού συμμετοχής του πολίτη.
Βασιλική Ζιάκα, Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας
Η Βασιλική Ζιάκα είναι Διευθύντρια της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας.
Είναι κάτοχος πτυχίου της Διοίκησης Επιχειρήσεων (Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας) και του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού του ΑΠΘ. Έχει μεταπτυχιακό δίπλωμα στα «Μοντέλα Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Εκπαιδευτικών Μονάδων» του Πανεπιστημίου Αιγαίου και στην «Οργάνωση και Διοίκηση της Εκπαίδευσης» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Έχει εργαστεί ως καθηγήτρια και ως διευθύντρια σε πολλούς διαφορετικούς τύπους σχολείων όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης. Διετέλεσε Περιφερειακή Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου στο Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Θεσσαλίας και Διευθύντρια της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας. Έχει δημοσιεύσει βιβλία και άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά και έχει συμμετάσχει ως επιμορφώτρια σε ερευνητικά και καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα καθώς και σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα Erasmus+.
Χρήστος Πρασσάς, Υποψήφιος Διδάκτορας, Μέλος του Εργαστηρίου Πολυμέσων, Ασφάλειας και Δικτύωσης, Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής, ΠΑ.ΜΑΚ. και Προϊστάμενος του Τμήματος Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών, ΠΔΕ Θεσσαλίας
Σιώμος Κωνσταντίνος, Ψυχίατρος παιδιών και εφήβων, Διδάκτωρ Π.Θ. με θέμα 'Εθισμός των εφήβων στο Διαδίκτυο'
Ο Κωνσταντίνος Σιώμος είναι Ψυχίατρος παιδιών και εφήβων και Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με θέμα: <<Εθισμός των εφήβων στους Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές και το Διαδίκτυο: Ψυχιατρικά συμπτώματα και διαταραχές ύπνου>>. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος εξειδίκευσης της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στην Κοινωνική Ψυχιατρική-Παιδοψυχιατρική. Υπήρξε υπεύθυνος σχεδιασμού και οργάνωσης, του πρώτου στην Ελλάδα Ειδικού Ψυχιατρικού Ιατρείου για τον εθισμό στο Διαδίκτυο, στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης από τον Σεπτέμβριο του 2008 ως τον Απρίλιο του 2010, ενώ από τον Ιανουάριο του 2019 ως σήμερα οργάνωσε την λειτουργία ειδικού επίσης ψυχιατρικού ιατρείου για τον εθισμό στα ηλεκτρονικά παιχνίδια (GAMING DISORDER) στην Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Το 2008 και το 2011, κλήθηκε ως εξειδικευμένος επιστήμονας μετά από τιμητική πρόσκληση της Μόνιμης Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας και της Μόνιμης επιτροπής Ισότητας, νεολαίας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Βουλής αντίστοιχα και συμμετείχε στις εργασίες της, καταθέτοντας τα στοιχεία των ερευνών του για τον εθισμό των εφήβων στο διαδίκτυο καθώς και προτάσεις, για τον σχεδιασμό μιας Εθνικής πολιτικής για την πρόληψη των νέων από τους κινδύνους των Νέων Τεχνολογιών. Έχει πάνω από 30 δημοσιεύσεις σε Διεθνή Επιστημονικά Περιοδικά και πολυάριθμες ανακοινώσεις σε Διεθνή και Ελληνικά Συνέδρια.
Διδάσκει το μάθημα της Παιδοψυχιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας από το 2021. Επίσης παρέχει διδακτικό έργο από το Σεπτέμβριο του 2016 ως σήμερα σε 5 ΜΠΣ των πανεπιστημίων ΕΚΠΑ, ΑΠΘ και ΠΘ. Είναι ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης της Διαταραχής Εθισμού στο Διαδίκτυο. Από την ίδρυση της Εταιρείας το Νοέμβριο του 2008 έχει συμμετάσχει σε περισσότερες από 500 ενημερώσεις του κοινού και σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες απευθυνόμενες σε επαγγελματίες υγείας και εκπαίδευσης σχετικά με το φαινόμενο σε Ελλάδα και Κύπρο. Επίσης οργάνωσε τα πέντε Διεθνή Συνέδρια, της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης της Διαταραχής Εθισμού στο Διαδίκτυο. Επιμελήθηκε την έκδοση τριών συλλογικών έργων με θέματα α) Έρευνα-πρόληψη-αντιμετώπιση των κινδύνων στη χρήση του διαδικτύου (2011), β) Εθισμός στο διαδίκτυο και άλλες διαδικτυακές συμπεριφορές υψηλού κινδύνου (εκδόσεις Λιβάνη 2012) και γ) Οφέλη και κίνδυνοι στη χρήση του διαδικτύου (2013).
Ο κ. Κωνσταντίνος Σιώμος σήμερα, παρέχει κλινικό έργο ως Ψυχίατρος παιδιών και εφήβων, στις πόλεις των Αθηνών και της Λάρισας.
Βασίλης Γερογιάννης, Καθηγητής - Πρόεδρος, Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Ο Βασίλης X. Γερογιάννης είναι Καθηγητής και Πρόεδρος στο Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων Παν/μίου Θεσσαλίας (γνωστικό αντικείμενο: Ανάλυση & Σχεδίαση Συστημάτων & Έργων με έμφαση στην Υποστήριξη Λήψης Αποφάσεων). Συνεργαζόμενος Καθηγητής στο Ελληνικό Ανοικτό Παν/μιο. Επισκέπτης Καθηγητής στο IPAG Business School (Γαλλία) και στο Siauliai State University of Applied Sciences (Λιθουανία). Μηχανικός Υπολογιστών, κάτοχος διδακτορικού στην Τεχνολογία Λογισμικού από το Παν/μιο Πατρών.
Από το 1992, συμμετέχει σε ένα αριθμό ερευνητικών, αναπτυξιακών και εκπαιδευτικών έργων. Συγγραφέας περισσότερων από 120 δημοσιεύσεων σε διεθνή περιοδικά/συνέδρια που έλαβαν πληθώρα ετεροναφορών. Συγγραφέας/επιμελητής σε τρία επιστημονικά βιβλία. Μέλος συντακτικής επιτροπής, προσκεκλημένος επιμελητής και κριτής σε διεθνή περιοδικά. Πρόεδρος οργανωτικής επιτροπής/Πρόεδρος επιτροπής προγράμματος και προσκεκλημένος ομιλητής σε διεθνή συνέδρια. Έλαβε το βραβείο της καλύτερης εργασίας σε τρία διεθνή συνέδρια.
Διετέλεσε Πρόεδρος Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και Διευθυντής Ινστιτούτου Δια Βίου Εκπαίδευσης στο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλίας, Αντιπρόεδρος Ένωσης Πληροφορικών Ελλάδος, Γραμματέας Τμήματος Πληροφορικής Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (e-ΤΕΕ) και Γραμματέας ΤΕΕ Κεντρικής & Δυτικής Θεσσαλίας. Είναι Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου του Διεπιστημονικού Οργανισμού Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών & Πληροφόρησης (ΔΟΑΤΑΠ), Μέλος Συμβουλίου Έρευνας & Καινοτομίας Περιφέρειας Θεσσαλίας, Μέλος Συντονιστικής Επιτροπής Ινστιτούτου Επιχειρηματικότητας & Καινοτομίας Ερευνητικού Κέντρου ΙΑΣΩΝ Παν/μίου Θεσσαλίας, Μέλος Διοικούσας Επιτροπής ΤΕΕ Κεντρικής & Δυτικής Θεσσαλίας, Μέλος Κεντρικής Αντιπροσωπείας ΤΕΕ και Μέλος Επιστημονικής Επιτροπής Ηλεκτρονικών Μηχανικών ΤΕΕ (http://vgerogian.users.uth.gr/index-el.html).
Φιτσιλής Πάνος, Καθηγητής, Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Ο Δρ. Πάνος Φιτσιλής είναι Καθηγητής του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, καθώς και Συντονιστής της θεματικής ενότητας «ΠΛΗ24 – Σχεδίαση Λογισμικού» στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.
O κ. Φιτσιλής έχει μεγάλη εμπειρία στη διαχείριση έργων πληροφορικής καθώς και διοικητική εμπειρία σε ανώτερες διευθυντικές θέσεις. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στις έξυπνες πόλεις και τις αναγκαίες ικανότητες προσωπικού, στις έξυπνες βιομηχανίες (Industry 4.0), στα πληροφοριακά συστήματα επιχειρήσεων, στην εκπαιδευτική τεχνολογία, στη διαχείριση έργων, στην τεχνολογία λογισμικού, κ.α.
Θωμάς Πούλιος, ΕΔΙΠ, Τμήμα Διοίκησης και Επιχειρήσεων, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Ο Θωμάς Πούλιος είναι Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Η διδακτική του εμπειρία σχετίζεται με θέματα όπως το ηλεκτρονικό επιχειρείν, ο Στρατηγικός Σχεδιασμός Διαδικτυακής Παρουσίας, τα Διεθνή Συστήματα Διανομής και Πωλήσεων στον Τουρισμό, το ηλεκτρονικό μάρκετινγκ. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, και ειδικά της ηλεκτρονικής (Διαδικτυακής), το μάρκετινγκ στο Διαδίκτυο. Συμμετείχε σε αρκετά ευρωπαϊκά προγράμματα που χρηματοδοτούνται κυρίως από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους. Ορισμένα από τα έργα είναι το "Go-Digital Project", το "Entre - Ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση", “Examining the Obstacles of Female Entrepreneurship on the Internet”.
Εκτός από τις ακαδημαϊκές του δραστηριότητες, συμμετέχει επίσης ως Σύμβουλος Ηλεκτρονικών Επιχειρήσεων για την ίδρυση, ειδικά στον τομέα του Τουρισμού.
Δημήτρης Παπαλέξης, Α’ Αντιπρόεδρος Επιμελητηρίου Λάρισας
Ο Δημήτρης Παπαλέξης είναι Οικονομολόγος, Ιδρυτής και Μέτοχος της εταιρίας συμβούλων P&P DYNAMIC BUSINESS. Απόφοιτος του τμήματος Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής του Πανεπιστημίου Πειραιά, κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στην Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) του Staffordshire University.
Διαθέτει 20ετή εμπειρία στον επιχειρησιακό σχεδιασμό Εταιριών και Οργανισμών, στην Χρηματοοικονομική Ανάλυση και την Χρηματοδότηση τους από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Έχει εκπονήσει περισσότερα από 1.200 επιχειρηματικά σχέδια Εταιριών και Οργανισμών. Συμβουλεύει πολλές Μεσαίες Επιχειρήσεις κυρίως στους κλάδους Τουρισμού, Αγροδιατροφής , Εφοδιαστικής Αλυσίδας.
Πρόσφατα εκλεγμένος Α’ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Λάρισας και Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρίας του Επιμελητηρίου Λάρισας. Διετέλεσε επί τρία έτη Γενικός Γραμματέας του Φορέα.
Ιωάννα Χατζοπούλου, Υπεύθυνη Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων ΠΔΕ Θεσσαλίας, Φιλόλογος
Η Ιωάννα Χατζοπούλου σπούδασε φιλολογία στο ΑΠΘ και δίδαξε φιλολογικά μαθήματα στον ιδιωτικό τομέα και από το 2007 σε πολλά διαφορετικά είδη σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Από το 2018 εργάζεται στην Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας (ΠΔΕΘ) ως υπεύθυνη των ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Είναι κάτοχος δυο μεταπτυχιακών (MBA και του τομέα Ψυχικής Υγείας).
Έχει συμμετάσχει σε διάφορα εκπαιδευτικά προγράμματα και συνέδρια και έχει δημοσιεύσει άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά.
Βάσω Αναστασοπούλου, Διευθύντρια Ανάπτυξης, Εκπαιδευτικός Οργανισμός ΔΗΜΗΤΡΑ
Η Βάσω Αναστασοπούλου, έχει πάνω από 20 χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας στην επαγγελματική εκπαίδευση, απασχόληση και κατάρτιση. Έχει σχεδιάσει και διαχειριστεί εκατοντάδες προγράμματα στους τομείς της επαγγελματικής εκπαίδευσης, της κοινωνικής ένταξης και της απασχολησιμότητας, πολλά από τα οποία έχουν ξεχωρίσει ως Καλές Πρακτικές διεκδικώντας σημαντικά βραβεία και διακρίσεις από τις Εθνικές και Ευρωπαϊκές Αρχές. Είναι συγγραφέας και συντάκτρια πολλών μαθησιακών υλικών και διδακτικών μεθοδολογιών, εκπαιδεύτρια εκπαιδευτών ενηλίκων και πιστοποιημένη σύμβουλος κοινωνικά ευάλωτων ομάδων. Έχει μεταπτυχιακό στην Εκπαίδευση Ενηλίκων και στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA).