Ομιλητές

Νικόλαος Πιτσούλης, Πρόεδρος Εκπαιδευτικού Οργανισμού ΔΗΜΗΤΡΑ

Ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος του Οργανισμού ΔΗΜΗΤΡΑ Εκπαιδευτική Συμβουλευτική Α.Ε. και επίσημος εκπρόσωπος της εταιρίας σε επιτροπές της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε θέματα Επαγγελματικής Κατάρτισης και Ανάπτυξης  Ανθρωπίνων Πόρων.

Διαθέτει 35ετή εμπειρία στον σχεδιασμό, την ανάπτυξη και τη διαχείριση προγραμμάτων επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης καθώς και ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό που απευθύνονται σε εργοδότες, εργαζόμενους, άνεργους και ομάδες που κινδυνεύουν από κοινωνικό αποκλεισμό, καθώς και στην ανάπτυξη εκπαιδευτικών καινοτόμων και συμμετοχικών εργαλείων και μεθοδολογιών, σχεδιασμό προγραμμάτων σπουδών και εκπαιδευτικού υλικού, ανάλυση εκπαιδευτικών αναγκών, διαχείριση έργων καθώς και καθοδήγηση και mentoring στον τομέα του του ψηφιακού μετασχηματισμού.

Έχει συμμετάσχει σε πολλά ευρωπαϊκά και εθνικά προγράμματα σχετικά με τον ψηφιακό μετασχηματισμό, καθώς και με την τεχνολογική ανάπτυξη των φορέων και επιχειρήσεων για την  τουριστική ανάπτυξη,  τον αειφόρο τουρισμό, τον ιατρικό τουρισμό, την ανάπτυξη έξυπνων τουριστικών προορισμών.

Έχει συμμετάσχει στη σύνταξη και υλοποίηση ευρωπαϊκών πρωτοβουλιών που αφορούν στην εφαρμογή της τεχνολογίας για την προώθηση της τοπικής και περιφερειακής ανάπτυξης.


Γεώργιος Σούλτης, Αντιδήμαρχος Eπιχειρησιακού Σχεδιασμού και Τεχνικών Έργων

anastasopoulpou

Ο Γεώργιος Σούλτης έλαβε Δίπλωμα Ηλεκτρολόγου Μηχανικού από τη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχ/κών του τμήματος Ηλεκτρολόγων της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, το 1978. Από το 1981 είναι ωρομίσθιος καθηγητής στο ΚΑΤΕΕ Λάρισας και το 1984 εκλέχτηκε Καθηγητής Β Βαθμίδας στο Τμήμα Ηλεκτρολογίας του ΤΕΙ Λάρισας.

Το 2003 έγινε επίκουρος καθηγητής και έως και σήμερα υπηρετεί στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΤΕ του ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ. Από το 1981 διδάσκει αδιαλείπτως τα μαθήματα των Συστημάτων Αυτομάτου Ελέγχου και των PLC (θεωρία και εργαστήρια) στα τμήματα Ηλεκτρολόγων και Μηχανολόγων του ΤΕΙ. Έχει οργανώσει τα εργαστήρια Συστημάτων Αυτομάτου ελέγχου και PLC του ΤΕΙ Θεσσαλίας. Έχει οργανώσει και διδάξει σε μεγάλο αριθμό σεμιναρίων από το 1981 έως και σήμερα, σε θέματα κυρίως αυτοματισμών και κανονισμών Ηλεκτρικών Εγκαταστάσεων, όχι μόνο στο ΤΕΙ, αλλά σε μια σειρά φορέων όπως είναι το ΤΕΕ, το ΕΛΚΕΠΑ, ο Σύλλογος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, ο σύνδεσμος Ηλεκτρολόγων Εγκαταστατών όλης της Θεσσαλίας και πολλοί άλλοι φορείς.  Έχει συγγράψει σημειώσεις και βιβλία και έχει συμμετάσχει σε ερευνητικές ομάδες ερευνητικών προγραμμάτων σε θέματα αυτοματισμού. Από το 1997 έως το 2003 εκλέχθηκε για 2 θητείες αντιπρόεδρος του ΤΕΙ Λάρισας και διετέλεσε  πρόεδρος της επιτροπής Ερευνών, όπου διαχειρίστηκε Ευρωπαϊκά προγράμματα των οποίων ο προϋπολογισμός άγγιξε τα 2,5 δισεκατομμύρια δραχμές. Έχει ασχοληθεί έντονα με την επαγγελματική κατάρτιση από διάφορες θέσεις και συνεχώς από το 1984 έως και το 2012. Στο τμήμα Πληροφορικής για 10 χρόνια δίδασκε το μάθημα «διδακτική της Πληροφορικής». Έχει συγγράψει βιβλία πληροφορικής και για μεγάλο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε σε τοπικά έντυπα με θέματα πληροφορικής. Από το 2012 έως και σήμερα είναι επιστημονικός υπεύθυνος Θεσσαλίας του διαγωνισμού εκπαιδευτικής ρομποτικής του οργανισμού WRO, και στα πλαίσια αυτά είναι υπεύθυνος  ερευνητικού εκπαιδευτικού προγράμματος στο ΤΕΙ Θεσσαλίας  με θέμα «Εκπαιδευτική Ρομποτική». Από το 2014 έως και σήμερα είναι παράλληλα αντιδήμαρχος στο Δήμο Λαρισαίων.


Dr. Richard Parkes, Ιδρυτής και Διευθυντής, Rinova Ltd, Ηνωμένο Βασίλειο

parkes

Ο Δρ Richard Parkes είναι ο Ιδρυτής και Διευθυντής της Rinova Ltd, ενός κορυφαίου οργανισμού εκπαίδευσης και ανάπτυξης με έδρα το Λονδίνο.

Έχει σχεδιάσει και διευθύνει προγράμματα που έχουν βοηθήσει πάνω από 20.000 νεοφυείς επιχειρήσεις, ΜΜΕ και κοινωνικές επιχειρήσεις και άλλα που έχουν υποστηρίξει πολλές χιλιάδες εκπαιδευόμενους στην ΕΕΚ και την εκπαίδευση ενηλίκων. Είναι επίσης συγγραφέας και συντάκτης ενός ευρέος φάσματος μαθησιακού υλικού και δημοσιεύσεων καθοδήγησης. Με την πάροδο των ετών, διευκόλυνε και συμμετείχε σε περισσότερες από 300 διακρατικές πρωτοβουλίες που χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το 2003 διορίστηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως εμπειρογνώμονας στους τομείς της μάθησης, των δεξιοτήτων και της επιχειρηματικότητας. Υπήρξε επισκέπτης λέκτορας στο Πανεπιστήμιο του Ανατολικού Λονδίνου και στο Πανεπιστήμιο του Middlesex και είναι Βιομηχανικός Συνεργάτης του Κέντρου Ερευνών Μικρών Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Kingston, όπου είναι επίσης μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής της Σχολής Επιχειρήσεων και Δικαίου.


Ευστράτογλου Άγγελος, Δρ. Οικονομικών της Εργασίας. Συντονιστής μονάδας Απασχόλησης και Εργασιακών Σχέσεων στο ΙΝΕ της ΓΣΕΕ

Ο Άγγελος Ευστράτογλου είναι διδάκτωρ των οικονομικών της εργασίας και εργάζεται στο Ινστιτούτο Εργασίας (ΙΝΕ) της ΓΣΕΕ. Έχει εκπονήσει μεγάλο αριθμό ερευνών και μελετών σχετικών με θέματα απασχόλησης και αγορών εργασίας και βιβλία και άρθρα του έχουν δημοσιευθεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Έχει διατελέσει Στέλεχος στην Γενική Γραμματεία Εκπαίδευσης Ενηλίκων (ΓΓΕΕ) του Υπουργείου Παιδείας, Επιστημονικός συνεργάτης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Γενικός Διευθυντής στο Εθνικό Κέντρο Πιστοποίησης (ΕΚΕΠΙΣ), Αναπληρωματικό μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης (CEDEFOP), Διευθυντής Προγραμμάτων στη Γενική Γραμματεία Εκπαίδευσης Ενηλίκων (ΓΓΕΕ), Καθηγητής Σύμβουλος στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ), Πρόεδρος στο Εθνικό Κέντρο Πιστοποίηση (ΕΚΕΠΙΣ), επιστημονικός συνεργάτης στο πρόγραμμα ELearning του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και συντονιστής στην ομάδα εμπειρογνωμόνων σε θέματα εκπαίδευσης και απασχόλησης του παραρτήματος Friedrich Ebert στην Αθήνα


Γκόνου Γεωργία, Πολιτική Επιστήμων, Διευθύντρια Έρευνας, Εκπαίδευσης και Δια Βίου Μάθησης, ΕΕΤΑ

Γεννήθηκε στον Πειραιά και μεγάλωσε στο κέντρο της Αθήνας. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες και δημόσια διοίκηση στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εργάζεται στην Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης από το 1985, όπου και ανέλαβε διευθυντική ευθύνη το 1997.

Συνέχισε τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, όπου το 2018 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής και στο πεδίο Εκπαιδευτική Πολιτική και Διοίκηση. Την ίδια χρονιά έγινε δεκτή στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου για εκπόνηση διδακτορικής διατριβής στο πεδίο της Δια Βίου Μάθησης. Η δια βίου μάθηση αποτελεί το κύριο επιστημονικό της ενδιαφέρον, με έμφαση στη τοπική διάστασή της και την ανάδειξή της σε κρίσιμο εργαλείο ενεργούς πολιτειότητας


Λύσανδρος Τσιλίδης, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων & Τουρισμού (Fed. HATTA )

Ο Λύσανδρος Τσιλίδης είναι Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (FedHATTA), ενώ έχει διατελέσει Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΗΑΤΤΑ (Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων) στο παρελθόν, καθώς και μέλος του Δ.Σ. επί 35 χρόνια.

Έχει διατελέσει μέλος του Δ.Σ. του ΕΟΤ για τρία έτη, καθώς και του Δ.Σ. του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Ενοικιάσεως Αυτοκινήτων για 4 έτη. Είναι μέλος στο Δ.Σ. της ECTAA, του Πανευρωπαϊκού οργάνου εκπροσώπησης των Συνδέσμων Τουριστικών Γραφείων.

Έχει University Degree in Economics, Shipping Administration από το Polytechnic Moorgate του Λονδίνου, καθώς και Marketing & Management Administration, στο Κολλέγιο St. Patrick του Λονδίνου.


Τσιούρβα Όλγα, Περιφερειακή Διευθύντρια ΟΑΕΔ

Η Όλγα Τσιούρβα είναι Περιφερειακή Διευθύντρια ΟΑΕΔ Θεσσαλίας.

Απόφοιτος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών, κάτοχος Μεταπτυχιακού διπλώματος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με εξειδίκευση στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού.

Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Εκπαίδευση με τίτλο "Σπουδές στην Εκπαίδευση", (Μ.Ed.) του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου στο πρόγραμμα σπουδών «Σπουδές στην Εκπαίδευση».

Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων στο ΕΚΔΔΑ. Διαθέτει πολυάριθμες συμμετοχές σε ελληνικά και διεθνή Συνέδρια


Δημήτρης Δεληγιάννης, Αντιδήμαρχος Διοίκησης, Παιδείας & Διά βίου Μάθησης Δήμου Λαρισαίων, μέλος Σ.Ε.Π., ΕΑΠ

anastasopoulpou

Ο Δρ Δημήτρης Δεληγιάννης γεννήθηκε στη Λάρισα. Έχει σπουδάσει Ελληνική γλώσσα και Λογοτεχνία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και Νομική στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο. Οι μεταπτυχιακές του σπουδές είναι στον Κοινωνικό Προγραμματισμό και στην Οργάνωση και Διαχείριση στην Εκπαίδευση. Του απονεμήθηκε το διδακτορικό του δίπλωμα από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο στον τομέα της εκπαίδευσης ενηλίκων με έμφαση στη μετασχηματιστική μάθηση, ιδιαίτερα στις ευπαθείς ομάδες.

Σήμερα είναι καθηγητής-σύμβουλος στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Εργάζεται επίσης ως εκπαιδευτής εκπαιδευτών ενηλίκων σε πολλαπλά προγράμματα με έμφαση στην εκπαίδευση για ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Έχει δημοσιεύσει πολλά σχετικά άρθρα σε βιβλία και επιστημονικά περιοδικά.

Από το 2019 είναι Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας. Είναι υπεύθυνος για την υλοποίηση τοπικών και διεθνών δράσεων στον τομέα της «Εκπαίδευσης πολιτών» από τότε που εξελέγη και διορίστηκε από το παγκόσμιο δίκτυο «Πόλη που Μαθαίνει» της UNESCO ως η συντονιστική πόλη στον τομέα για τα έτη 2020-2021. Το 2020 ξεκίνησε την πρωτοβουλία του «Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας» με σκοπό την ενίσχυση των τοπικών πολιτικών θεσμών της συμμετοχικής δημοκρατίας και την προώθηση της ενεργού συμμετοχής του πολίτη.


Vivian Welker, Folkuniversitetet, Σουηδία

Since 2018, she has been working at VET-providers in Sweden.

There she was responsible for quality assurance in regards to the learning outcome and the sector as well as the design of curricula and evaluation of such.