Τί αφορά;

Η ημερίδα «Εκπαίδευση στην COVID-19 εποχή: Διδάγματα και προοπτικές» συνδιοργανώνεται από τον Εκπαιδευτικό Οργανισμό ΔΗΜΗΤΡΑ και το Δήμο Λαρισαίων - Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και Εκπαιδευτικών Δράσεων στον αύλειο χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας, την Τρίτη, 7 Σεπτεμβρίου 2021, ώρα 19:30-22:00, στο πλαίσιο του πρώτου Φεστιβάλ Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης.

Σε ποιους απευθύνεται;

Η ημερίδα «Εκπαίδευση στην COVID-19 εποχή: Διδάγματα και προοπτικές» απευθύνεται στην εκπαιδευτική κοινότητα της Λάρισας και της Θεσσαλίας, καθώς και σε όσους μοιράζονται το ενδιαφέρον για τις εξελίξεις στο χώρο της εκπαίδευσης μαζί μας. Η εκδήλωση είναι ανοικτή για το κοινό όμως απαιτείται προεγγραφή στην ιστοσελίδα του συνεδρίου. Προεγράφη απαιτείται και για την παρακολούθηση των παράλληλων ενημερωτικών εργαστήριων λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων.

Σκοπός της ημερίδας:

Στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση  βάσει εμπειρικών και επιστημονικών δεδομένων τόσο για τις ψυχολογικές επιπτώσεις όσο και για τις αλλαγές στη μαθησιακή διαδικασία που επιφέρουν οι συνθήκες τις οποίες όλοι βιώνουμε. 

Προσκεκλημένοι εμπειρογνώμονες από το χώρο της εκπαίδευσης και της τεχνολογίας θα μοιραστούν τις απόψεις τους για τις προκλήσεις που επηρεάζουν εκπαιδευόμενους και εκπαιδευτές στην εποχή της πανδημίας,  καθώς και τις προοπτικές που διαμορφώνονται για το χώρο της εκπαίδευσης σε αυτό το νέο περιβάλλον.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν εργαστήρια ενημέρωσης βασισμένα σε Ευρωπαϊκά Εκπαιδευτικά Προγράμματα. Το προγράμματα αυτά υλοποιήθηκαν από τον Εκπαιδευτικό Οργανισμό ΔΗΜΗΤΡΑ στις συνθήκες της πανδημίας. Στα πλαίσιά τους αναπτύχθηκαν μεθοδολογίες και εργαλεία με εφαρμογή στις συνθήκες εκπαίδευσης όπως διαμορφώνονται στην COVID-19 εποχή.  Για κάθε εργαστήριο, θα διατεθεί σχετικό καινοτόμο υποστηρικτικό υλικό σε ηλεκτρονική μορφή (USB) και Βεβαίωση Συμμετοχής.

Οδηγίες COVID-19:
Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία (ΦΕΚ Β’ 3276/24.07.2021), η είσοδος στο χώρο της ημερίδας επιτρέπεται αποκλειστικά και μόνο με την επίδειξη του GreenPass* (εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες). Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να φέρουν μαζί τους το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας ή το Διαβατήριό τους, καθώς θα πραγματοποιείται έλεγχος ταυτοπροσωπίας.

Η χρήση μάσκας και η τήρηση απόστασης ενάμισι (1,5) μέτρου είναι υποχρεωτική καθ’ όλη τη διάρκεια της ημερίδας.

*Ως GreenPass νοείται Bεβαίωση Eμβολιασμού/ Νόσησης SARS-Cov-2 ή Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID-19, σε ισχύ.